şAH DAMARı (KAROTIS STENT) IşLEMLERI TABLOSU - AN OVERVIEW

şah damarı (karotis stent) işlemleri tablosu - An Overview

şah damarı (karotis stent) işlemleri tablosu - An Overview

Blog Article

Ayrıca, ailede erken yaşta kalp krizi geçiren bireylerin diğer aile fertleri de kalp sağlığını gözlemlemeli ve gerekli önlemleri almalıdır.

Ortadogu Reklam Tanıtım ve Yayıncılık A.Ş. arrange the internet site to provide information about health issues towards the Medical doctors along with other end users. The consumers are dependable every time they use this information in analysis andtreatment. They will be deemed to acquire this recognize when they accessibility thesite.

Stent takılan hastaların dikkat etmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. Bu önlemler, stentin sorunsuz işlev görmesini sağlamak ve hastaların genel sağlık durumunu iyileştirmek için kritiktir. İşte stent takılan hastaların dikkat etmesi gereken başlıca hususlar:

Bu tedavinin amacı yüksek tansiyon varsa kontrol altına almak ve damar sertliğine neden olan sigara alışkanlığı, kanda yüksek yağ seviyesi gibi riskleri ortadan kaldırmaktır.

Abdominal aort anevrizma (AAA)’sı; subdiyafragmatik aortun normal yapısını kaybetmesi sonucu meydana gelen damar duvarında lokalize zayıflık ve damar çapının one.5 katından daha fazla anormal dilatasyonu ile kendini gösteren ilerleyici bir damar hastalığıdır.

Ancak, egzersiz sonrası kalp atışlarının normale dönmesi beklenir. Yoğun veya aşırı egzersiz, egzersiz yapmaya alışkın olmayan bir kişide kalp çarpıntısı hissine neden olabilir.

Yaz Sıcakları Kalbinizden VurmasınYaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte kalp ve damar problemlerine bağlı ölümler de artworkış gösteriyor.

Aort damarının herhangi bir yerinde balon şeklinde genişleme olması aort anevrizması olarak adlandırılır. Aortun göğüs hisasında yer alan asendan, desendan ya da arkus kısımlarında olan anevrizmalara torasik aort anevrizması, karın hizasında olan anevrizmalara ise abdominal aort anevrizması denir. Abdominal anevrizmaların görülme sıklığı torasik anevrizmalara oranla daha fazladır. Aort anevrizmaları belirti vermezler ve genellikle bir tetkik sırasında ortaya çıkarlar. Anevrizmalar hayati hazard taşıyan oldukça ciddi durumlardır. Belli oranlarda genişlemiş bir anevrizma yırtılarak hayati threat taşıyan kanamalara neden olabilir.

Aort anevrizması tedavisinde stent kullanımı, aort damarının genişlemesini ve zayıflamasını engellemek, kan damarlarının açık kalmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilir. İşte bu nedenlerle aort damarına stent takılma yöntemi tercih edilir:

Yara iyileşmesinde gecikme: Tıkanıklık nedeniyle yaraların iyileşmesi yavaşlar ve iyileşmeyen yaralar ortaya çıkabilir.

Aort anevrizması, aort damarının belirli bir bölgesindeki duvarının zayıflaması sonucu oluşan anormal bir genişlemedir. Bu durum, aortun normal fonksiyonunu etkileyebilir ve ciddi komplikasyonlara yol açabilir.

Stent uygulaması sırasında mutlaka acil kalp cerrahisi girişiminin de yapılması için hazırlıklar tamamlanmalıdır ve bu hazırlıklarda yaklaşık aort anevrizmalarının kaplı stentler ile kapatılması durumunda olarak yüzde one’in altındaki hasta kesimi için gerekli olmaktadır.

Röntgen ışınlarına maruz kalma: Balonlu anjiyo işlemi sırasında röntgen görüntüleme kullanılır ve bu da hastanın bir miktar radyasyona maruz kalmasına neden olabilir.

Abdominal aort anevrizmalarının cerrahi tedavisinde tüp greft yerleştirilmesi yapılır. Bazı durumlarda iliak arterler de anevrizmatik ise pantolon greft kullanılır.

Report this page